muziekbegrijptuhet.nl

Orkestinstrumenten

Orkestinstrumenten

Tijdsduur:1 les van 2 uur (incl. pauze)
Kosten:€100
Facilitaire benodigdheden:in overleg
Extra’s:informatiemateriaal €0,30 per deelnemer

Om je aan te melden voor deze cursus, druk op de onderstaande knop om naar het aanmeldformulier te gaan. Selecteer vervolgens deze cursus in het lijstje met cursussen. Meerdere cursussen tegelijkertijd selecteren is uiteraard ook mogelijk.


Sommige regelmatige concertbezoekers weten wat het is: je hoort een instrument maar weet niet wat het is. Je ziet een instrument dat je nog nooit eerder hebt gezien. Je hoort een instrument dat je wel kent maar waarvan je je afvraagt of dat nu in een orkest thuishoort.
Kortom: de soms orenschijnlijk grote chaos in instrumentenland.
Niet alleen voor deze categorie uit jullie gelederen is deze cursus bedoeld: ook voor diegenen die graag luisteren naar muziek en dan vooral naar mogelijk onbekende muziek. Want geluisterd wordt er naar heel veel muziek, bekend en onbekend.
Daarnaast natuurlijk de nodige informatie over het soort instrument, klankeigenschappen, speelwijze, etc.

Een kort overzicht van datgene wat aan bod komt:
strijk- en tokkelinstrumenten
blaasinstrumenten (hout en koper)
mechanische instrumenten
slagwerk
overige snaarinstrumenten
elektronische instrumenten
de menselijke stem
Ter afsluiting kun je luisteren naar ‘The Young person’s guide to the orchestra’ van Benjamin Britten, waarin je een aantal instrumenten nog eens kunt horen en je het in de cursus geleerde ‘in praktijk kunt brengen’ (een soort proefwerk dus, maar dan zonder cijfer).